Bench Labradoodle

De beste ‘bench Labradoodle’ van 2024

De juiste bench voor je Labradoodle

Dit artikel ‘bench Labradoodle’ is bedoeld om jou goed te informeren over de aanschaf van een bench voor je Labradoodle. Een bench is een plek waar je Doodle heerlijk tot rust kan komen. Het is een plekje waar hij zich kan terugtrekken wanneer het erg druk is in huis, waar hij kan slapen na een lange wandeling of waar jij hem even in zet wanneer hij een time-out nodig heeft. Ook is het een veilige plek voor de nacht. Het is een ‘holletje’ waar je Doodle zich kan terugtrekken. Kortom, een bench is een goede en belangrijke aanschaf. Dit artikel ‘bench Labradoodle’ verteld jou meer over een goede en passende bench voor je Labradoodle.

Wat is een goede Labradoodle bench?

Voor het kiezen van de juiste bench let je op de volgende aspecten:

Stevigheid en veiligheid: Er zijn tegenwoordig hele goedkope en niet stevige benches verkrijgbaar. Echter, dit wordt afgeraden. Je doodle kan zijn nek tussen de bench draden wurmen en vast komen te zitten óf hard op de bench draden kauwen en deze kapot maken. Dit kan ook nog eens erg slecht zijn voor de tanden. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een stevige bench die veilig is.

Formaat bench voor jouw Labradoodle: Natuurlijk is het ook belangrijk dat je de juiste maat bench aanschaft. Het is natuurlijk belangrijk dat de bench niet te klein is, maar ook niet te groot. Wanneer de bench te klein is, is het niet comfortabel natuurlijk. Wanneer het te groot is, is het juist weer niet knus.

Om jou te helpen bij het kiezen van de juiste bench hebben we in dit artikel allereerst meer omschreven over welke maat je kiest voor je Labradoodle. Vervolgens hebben we stevige benches geselecteerd die geschikt zijn voor een mini, midi of large Labradoodle. Verder vind je ook tips om je Doodle te laten wennen aan de bench.

Welke maat bench voor mijn Labradoodle?

Het is belangrijk dat je het juiste formaat bench aanschaft voor jouw doodle. Een goede bench is niet te groot én niet te klein. Jouw doodle moet met gestrekte benen, op zijn zij in de bench kunnen liggen.

Op deze manier heeft je doodle voldoende ruimte om te liggen maar is het niet té groot. Een te grote bench biedt niet het veilige knusse holletje. Een andere reden waarom een bench niet te groot moet zijn is dat jouw Doodle anders mogelijk de neiging krijgt zijn behoefte in de bench te doen.

Wanneer je een bench aanschaft zal deze nog erg groot zijn voor je puppy. Je kunt daarom een houten kratje of kartonnen doos met daarover een zacht kleed in de bench plaatsen waardoor de ruimte wordt verkleind. Zodra je doodle groot genoeg is kun je deze uit de bench verwijderen.

Je kunt het formaat van de bench op de volgende manier bepalen:

  • De breedte van de bench: Schofthoogte + 10 cm.
  • De lengte van de bench: Ruglengte + 25% van de ruglengte.

Wanneer je twijfelt over de maat van jouw doodle is het verstandig altijd een maatje groter te kiezen.

Bench Labradoodle mini

Voor een doodle mini is een bench met een formaat van ongeveer 77 cm lang x 47 cm breed x 53 cm hoog een juiste keuze. Je kunt hier wel een aantal cm van afwijken. Deze afmeting is een handige richtlijn.

Bench Labradoodle medium

Voor een medium doodle is een bench met een formaat van ongeveer 91cm lang x 60cm breed x 71cm hoog een juiste keuze. Je kunt hier wel een aantal cm van afwijken. Deze afmeting is een handige richtlijn.

Bench standaard Labradoodle

Een goede afmeting bench voor een standaard doodle is ongeveer 106cm lang x 71cm breed x 81cm hoog. Je kunt hier wel een aantal cm van afwijken. Deze afmeting is een handige richtlijn.

Wennen aan de bench

Een bench is niet vanaf het eerste moment jouw doodles favoriete plekje. Er zijn veel pups die de bench erg spannend en eng vinden. De oorzaak kan zijn dat ze zich ‘opgesloten’ voelen en bang zijn dat ze verlaten worden. Een aantal tips om je doodle te laten wennen aan de bench zijn de volgende:

  • Maak de bench leuk! Verstop er snoepjes en speelgoed in. Aai je doodle veel als hij in de bench ligt. Beloon hem als hij de bench in gaat.
  • Laat je doodle niet te lang in zijn bench. Bouw de bench duur langzaam op.
  • Maak er een veilig holletje van door er kleden overheen te leggen en een warm kussen in.

Een goede video over een bench training vind je hier.

Ben jij op zoek naar een fijne en mooie hondenmand voor je Labradoodle? In dat geval kun je dit artikel lezen.

#Delenislief:

Inhoudsopgave

Berichten die je ook móet lezen!