zalmolie hond

De beste ‘Zalmolie hond’ van 2024

Zalmolie voor je hond. Heb jij daar al wel eens van gehoord? Zalmolie is een voedingssupplement die steeds populairder aan het worden is. Zalmolie bevat Omega 3 en Omega 6. Deze vetzuren zijn enorm gezond! Zalmolie voeg je toe aan het ‘normale’ eten van je hond en draagt op veel verschillende manieren bij aan de gezondheid.

Wat het is, waarom het zo gezond is en hoe je het gebruikt vind je in dit artikel. Daarna geven je de top 5 beste zalmolie voor je hond.

Wat is zalmolie?

Zalmolie komt, zoals de naam al vermoed, uit zalm. De zalmolie wordt vervaardigd door de zalm zogenaamd te ‘cold pressen’. (Koudpersing). Onder koude omstandigheden wordt de olie uit de zalm geperst. De koude omstandigheden zorgen ervoor dat de voedingsstoffen optimaal blijven. Zalmolie is een voedingssupplement waar Omega 3 en Omega 6 vetzuren in zitten. Dit zijn voedingsstoffen die een hele gezonde werking hebben!

Zalmolie is gezond!

Zalmolie is heel erg gezond voor alle hondenrassen; ook voor jouw doodle dus. Dit om de volgende redenen:

  • De Omega 3 in zalmolie heeft een ontstekingsremmende werking wat goed is voor de huid, nieren en gewrichten.
  • Omega 3 geeft en extra boost. De Omega 3 heeft een positief effect zenuwcellen waardoor het hele zenuwstelsel, inclusief de hersenen daar profijt van hebben.
  • Omega 6 vetzuren hebben een hele positieve werking op het immuunsysteem, zijn goed voor hart en bloedvaten en zorgt voor een betere vertering van het voedsel.
  • Doodles met een moeilijke stoelgang hebben een groot voordeel bij zalmolie doordat de poep zachter wordt waardoor je Doodle beter kan ontlasten.
  • De vacht van de doodle zal meer gaan stralen door de vetzuren in de zalmolie.
  • De zalmolie heeft een verzorgende werking voor de huid van je doodle. Wanneer je doodle een droge huid heeft is zalmolie een heel goed supplement.

Top 5 beste zalmolie

Hieronder vind je de 5 beste zalm oliën die je zowel bij Bol als bij MedPets kunt kopen. Eigenlijk zijn in principe alle onderstaande oliën een goede keuze. Let vooral zelf op welke prijs en/of hoeveelheid je zou willen aanschaffen. Mogelijk gebruik je al producten van één van onderstaande merken waar je enthousiast over bent. Als laatst kun je nog bepalen bij welke winkel je het liefste besteld natuurlijk.

Klik op het gewenste product en selecteer in de webshop vervolgens de gewenste hoeveelheid.

1. Grizzly Zalmolie

De zalmolie van het merk Grizzly is van goede kwaliteit en schaf je aan in een handig doseerpompje. Je kunt deze zalmolie voor je hond aanschaffen in de hoeveelheden tussen 125 en 2000 gram.

2. Biofood Zalmolie

De zalmolie van het merk Biofood is ook een goede keuze en is verkrijgbaar in hoeveelheden van 250 of 500 gram. Bij Bol verkopen ze deze eventueel ook per 4 pompjes tegelijk.

3. Beaphar Zalmolie

De zalmolie van Beaphar is alleen verkrijgbaar in een tube van 430 ml.

4. Braaaf Zalmolie

De zalmolie van Braaaf is slechts verkrijgbaar in een tube van 425 ml.

5. Trixie Zalmolie

De zalmolie van Trixie is verkrijgbaar in een fles van 250ml en 500ml. Bij Bol kun je beide varianten krijgen, bij Medpets slechts die van 250 ml.

Zalmolie gebruiken

Je kunt Zalmolie om verschillende redenen gaan gebruiken:

  • Je hond heeft een slechte stoelgang. Bijvoorbeeld: Hij heeft heel veel moeite met poepen of heeft erg harde drollen. Zalmolie is dan een goed middel!
  • Je hond eet zijn eten niet graag omdat hij ze te hard vind of misschien niet zo lekker. Zalmolie maakt de brokken zachter en het voer aantrekkelijker.
  • Je hond heeft een droge huid en bijvoorbeeld last van witte schilfertjes of jeuk. Zalmolie zorgt voor een gezonde en vettere huid.
  • Je hond heeft last van een doffe vacht. Om deze reden is zalmolie een goed middel om de haren van je doodle te laten stralen!

Lees op de verpakking van het aangeschafte product welke hoeveelheid je kunt gebruiken. Zorg ervoor dat je je doodle natuurlijk niet té veel geeft.

We zijn erg benieuwd naar jouw ervaring met de zalmolie! Laat het ons gerust weten.

#Delenislief:

Inhoudsopgave

Berichten die je ook móet lezen!