honden autostoel

De beste honden autostoel van 2024

Een honden autostoel, ook wel bekend als een hondenautostoel of hondenautostoeltje, is een speciaal ontworpen zitje voor honden in de auto. Het is bedoeld om huisdieren veilig en comfortabel te vervoeren tijdens autoritten. Net als autostoeltjes voor kinderen zijn honden autostoelen ontworpen om de beweging van het huisdier in de auto te beperken en hen te beschermen in geval van een ongeluk of wanneer je onverwachts moet remmen.

In dit artikel vertellen we je meer over een honden autostoel en geven we je tips zodat jij weloverwogen een hondenautostoel kunt aanschaffen.

Waar let je op bij het kopen van een honden autostoel?

 • Formaat: De hondenautostoel is verkrijgbaar in diverse formaten. Heb jij een kleine Doodle dan kan je voor een kleiner formaat autostoel kiezen dan wanneer je een grote Doodle hebt.
 • Wasbaarheid: Sommige honden autostoelen zijn wasbaar en anderen niet. Heb jij een Doodle die graag in de modder rolt tijdens zijn wandelingen in het bos? Dan doe je er verstandig aan om een wasbare autostoel te kiezen.
 • Veiligheid: Kies altijd voor een hondenautostoel die stevig kan worden bevestigt en van sterke materialen is gemaakt. We adviseren je om een hondenautostoel van een erkend merk te kiezen.
 • Comfort: Ben je van plan om lange ritten te maken met jouw Doodle? Kies dan voor een autostoel die comfort hoog in het vaandel heeft zodat jouw dierenvriend goed kan ontspannen. De meeste autostoeltjes zijn ook nog eens flink verhoogd of hangen aan de achterkant van de autostoel waardoor je Doodle ook nog eens prettig naar buiten kan kijken.
 • Ontwerp: Honden autostoeltjes zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende uitvoeringen. Ze zijn te vinden in diverse kleuren en vormen. Zo kun je ook nog eens een stoeltje vinden die past bij jouw auto!

Top 10 beste honden autostoel van dit moment!

Hieronder vind je een overzicht van de 10 beste honden autostoeltjes van dit moment. Het is goed om te weten dat veel van onderstaande stoelen verkrijgbaar zijn in diverse maten. Klik op het artikel van jouw wens en bekijk of ze een uitvoering hebben die past bij jouw Doodle. Sommige manden zijn ook beschikbaar in diverse kleuren! Voor ieders wat wil.

Waarom een hondenautostoel kopen?

Het gebruik van een honden autostoel wordt aanbevolen om de veiligheid van zowel het huisdier als de bestuurder en andere passagiers te waarborgen. Het voorkomt dat de hond de bestuurder afleidt, voorkomt ongewenst gedrag en beschermt het huisdier bij een ongeluk.

In Nederland is het niet verplicht om je hond in een Honden autostoel te vervoeren, maar er zijn landen waar dit wel een verplichting is. Wanneer je je hond niet op de juiste manier vervoert kan het dus een vervelende boete opleveren.

Ook is een honden autostoel erg comfortabel voor jouw Doodle. Het ligt lekker en beschut. Het zorgt ervoor dat een Doodle die zich misschien angstig voelt op de achterbank zich nu veel prettiger zal voelen.

De kenmerken van een honden autostoel

Een honden autostoel heeft de volgende kenmerken:

 1. Veiligheidsriemen: Ze worden geleverd met veiligheidsgordels en/of harnassen om de hond vast te maken aan het stoeltje, waardoor voorkomen wordt dat ze rondspringen tijdens het rijden.
 2. Verhoogd zitje: De meeste honden autostoelen zijn verhoogd, zodat het huisdier uit het raam kan kijken en zich meer op zijn gemak voelt tijdens de rit.
 3. Zachte bekleding: Ze hebben gewatteerde of zachte bekleding om het comfort van de hond te waarborgen en beschermen tegen stoten.
 4. Bevestiging aan autostoelen: Ze kunnen worden vastgemaakt aan de autostoelen met behulp van de veiligheidsgordels of met het autostoelsysteem.
 5. Verschillende maten: Honden autostoelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten om tegemoet te komen aan verschillende hondenrassen en groottes.

Wennen aan een honden autostoel

Het kan best zijn dat jouw Doodle de aller eerste keer vrolijk in het stoeltje gaat zitten en zich hier helemaal op zijn gemak voelt. Maar, het kan ook zijn dat jouw dierenvriend het allemaal net wat spannender vindt. Hieronder vind je een aantal tips die jouw Doodle gaan helpen bij het wennen aan een autostoeltje.

 1. Introduceer de autostoel in huis: Plaats de hondenautostoel in de buurt van de plek waar je hond graag ontspant of slaapt. Laat hem wennen aan de nieuwe aanwezigheid en laat hem vrijwillig de stoel verkennen.
 2. Maak de autostoel aantrekkelijk: Leg een vertrouwd dekentje, speeltje of een lekker kauwspeeltje in de hondenautostoel. Dit zal helpen om positieve associaties te creëren en de hond aan te moedigen om de stoel te verkennen en erin te gaan zitten.
 3. Beloon positief gedrag: Zodra je hond de autostoel verkent of erin gaat zitten, beloon hem dan met lof, aandacht en eventueel een traktatie. Dit zal helpen om positieve associaties met de autostoel te versterken.
 4. Maak korte autoritjes: Begin met korte autoritten om je hond te laten wennen aan de beweging en sensaties van het rijden in de autostoel. Zorg ervoor dat de ritjes positief zijn en beloon je hond na elke succesvolle rit.
 5. Stapsgewijze introductie: Bouw de duur en afstand van de autoritten geleidelijk op, zodat je hond rustig kan wennen aan langere ritten in de hondenautostoel. Blijf positieve bekrachtiging en beloningen gebruiken om gewenst gedrag te stimuleren.
 6. Creëer een ontspannen omgeving: Zorg ervoor dat de autostoel comfortabel is met zachte bekleding en voldoende ruimte voor je hond om te bewegen. Speel rustgevende muziek of gebruik een rustgevend geurtje in de auto om een ontspannen sfeer te creëren.
 7. Geduld en consistentie: Elke hond is anders, dus geef je harige vriend de tijd die hij nodig heeft om aan de autostoel te wennen. Blijf geduldig, consistent en positief tijdens het proces.

Veilig onderweg!

Met een honden autostoeltje kunnen jij en je Doodle veilig onderweg. Zorg er ten alle tijden voor dat je de stoel op de juiste manier installeert en zo nu en dan controleert of alles nog op zijn plaats zit. We wensen jullie een fijne reis toe.

Ben jij benieuwd naar andere manieren om je hond veilig in de auto te laten zitten? Je kunt ook kiezen voor een Honden autogordel. Alles hierover vind je in dit artikel.

#Delenislief:

Inhoudsopgave

Berichten die je ook móet lezen!