Les Poochs borstel

De beste Les Poochs borstel 2024

De Les Poochs borstel is een zeer geschikte borstel voor de vachtverzorging van een Labradoodle. De borstel is perfect voor lange en krullende vacht zoals een Labradoodle dat heeft. De Les Poochs borstels zijn dan ook zeer populair. De Les Poochs borstels zijn te verkrijgen in diverse kleuren en uitvoeringen. Deze hebben een andere werking, zodat je een borstel hebt die past bij de vacht van jouw Doodle! (Curly, fleece, snel verviltend of juist glad).

De Les Poochs borstel lijkt erg veel op de Activet borstel. Zelfs zo veel dat het eigenlijk onduidelijk is wat nu écht het verschil is tussen de twee. De Activet borstel is momenteel wel de meest populaire borstel. Daarbij heeft de Activet wel nét meer verschillende uitvoeringen.

Door de populariteit van de Les Poochs en de Activet zijn ze moeilijk verkrijgbaar. Mocht je op zoek zijn naar een andere geschikte borstel voor je Doodle, klik dan hier.

Les Poochs groen

De Les Poochs borstel in de kleur groen is het meest geschikt voor de losse fleece vacht. Het is een borstel die bedoeld is voor de zachtere vacht en doodles met dunne haren. Deze borstel is ook geschikt om te gebruiken op de gevoelige lichaamsdelen van je hond, zoals bij de lies of oksels. De Les Poochs borstels zijn verkrijgbaar in de ‘enkele’ en ‘dubbele’ variant. Wij zouden de enkele, en minder brede variant aanraden voor de kleine doodles of voor kleine oppervlakken, en de dubbele voor de grotere doodles.

Les Poochs paars

De paarse borstel is een erg goede borstel om te gebruiken voor de wat zwaardere fleecevachten en wollen vachten. Je kunt met deze borstel lichte vervilting tegengaan. Het is een echte allround borstel. Ook deze borstel is verkrijgbaar in de enkele en dubbele variant.

Les Poochs rood

De rode variant van deze borstel is bedoeld om klitten uit de vacht van je doodle te verwijderen. Hij wordt soms ervaren als een te ruwe borstel voor je doodle, waarmee je de huid kunt bezeren. Echter, het heeft alles te maken met hóe je deze borstel gebruikt. Zorg ervoor dat je nooit te veel druk zet maar de borstel ‘zacht’ in je hand neer legt en rustig door de vacht heen laat glijden. De rode borstel is een goede borstel wanneer jouw Labradoodle een vacht heeft die veel en ernstig klit. Met deze borstel kun je vervilten goed voorkomen wanneer je regelmatig borstelt. Natuurlijk is ook deze borstel in de enkele en dubbele variant verkrijgbaar.

Les Poochs zilver en goud

De Les Poochs borstels in zilver en goud hebben een ander doel dan de drie andere kleuren. Deze borstels zijn niet bedoeld om je Labradoodle mee uit te kammen, maar om de vacht te verzorgen, in model te brengen en te laten glanzen! Deze borstel verwijderd de dode haren, kun je gebruiken tijdens het föhnen en is dus geschikt als borstel naast de groene, paarse of rode variant. Deze borstels zijn dus bedoeld als ‘finishing touch’!

Er is wel een verschil tussen de zilveren en gouden borstel. De zilveren borstel staat voor ‘zacht’. De gouden borstel staat voor ‘ultra zacht’. De keuze maak je dus op grond van de ‘zachtheid’ die jij de vacht van je Doodle wilt laten hebben.

Tot zo ver dit artikel over de Les Poochs borstel. We hopen dat het je geholpen heeft om een juiste keuze te kunnen maken. Wat zijn jouw ervaringen met deze borstel? Heb jij nog goede tips voor andere Doodle eigenaren? Laat het gerust weten in de comments. Wij zijn erg benieuwd! Veel borstel plezier!

#Delenislief:

Inhoudsopgave

Berichten die je ook móet lezen!