Labradoodle puppy

Betrouwbare Labradoodle fokkers

Betrouwbare Labradoodle fokkers

Wil jij een Labradoodle puppy kopen? En ben jij op zoek naar een betrouwbare Labradoodle fokker? Dat kan beste een uitdaging zijn. Daarom geven we jou in dit artikel 10 tips waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste fokker én hebben we betrouwbare fokkers voor jou op een rijtje gezet.

Labradoodle puppy kopen

Wanneer jij besloten hebt om een Labradoodle puppy te willen kopen, kom je er al snel achter dat ook heel veel anderen dat willen. De Labradoodle is een erg populair hondenras! De verleiding is al snel groot om op allerlei manieren zo snel mogelijk aan een Labradoodle te willen komen, maar, zorg ervoor dat je echt op zoek gaat naar een betrouwbare fokker zodat je een gezonde Labradoodle pup vindt. Koop daarom geen hond bij een broodfokker.

Wat is een broodfokker?

Een broodfokker is een fokker die het doel heeft om letterlijk zijn ‘brood’ te verdienen door pups te verkopen. Dit is in principe niet erg, maar vaak is de manier waarop dit gaat niet goed voor een puppy. Een broodfokker herken je aan de volgende eigenschappen:

  • Een broodfokker heeft allerlei verschillende hondenrassen te koop.
  • De pups verblijven niet bij de moederhond. Je kunt de moederhond daarom ook niet ontmoeten.
  • De pups zijn niet goed verzorgd. Ze hebben geen schone ogen, oren en billen.
  • De pups zijn soms angstig omdat ze niet goed zijn gesocialiseerd.

Wat is een goede Labradoodle fokker?

Je herkent een goede Labradoodle fokker aan de volgende kenmerken:

  • De fokker heeft maar één, hoogstens een paar nestje Labradoodles.
  • De pups groeien op bij hun moeder.
  • Je kunt de moederhond ontmoeten.
  • De pups groeien op in huis of in een huiselijke omgeving.
  • De pups zijn goed verzorgd: Ze zijn schoon en hebben een schoon hok.
  • Er zijn medische gegevens over de pups bekend: Zowel over de pups als over beide ouders.
  • Je kunt de pup op zijn vroegst 7 weken na de geboorte ophalen.
  • De fokker vraagt informatie over jou, zodat hij weet waar de pup terecht zal komen.
  • De fokker stelt een koop contract op.
  • De pups hebben de eerste inentingen gehad, zijn gechipt, geregistreerd en hebben een paspoort.

Wat kost een Labradoodle?

Een Labradoodle pup kost al snel tussen de €1500 en €2500. Dit is de prijs inclusief de medische kosten, het paspoort, de verzorging en documentatie. Daarbij is het wel goed om te realiseren dat je ook diverse spullen nodig hebt voor een Labradoodle waaronder een bench, een mand, een borstel etc. Daarnaast zal je ook zelf medische kosten moeten maken, namelijk: Je Labradoodle heeft nog meer inentingen nodig in de loop van zijn leven. Daarbij is het goed te weten dat de vacht van een Labradoodle goed onderhouden moet worden, wat ook geld kost.

ALAEU, WALA en DALC

Betrouwbare Labradoodle fokkers sluiten zich aan bij de ALAEU, WALA en/of DALC. Dit zijn organisaties die de gezondheid van de Labradoodle waarborgen, eisen stellen aan de fokkers en informatie over het fokken van puppies verschaffen. De ALAEU, WALA en DALC verschillen van elkaar.

ALAEU: Dit staat voor Australian Labradoodle Association Europa. De ALAEU hanteert strenge regels voor fokkers waar zij aan moeten voldoen alvorens zij zich kunnen aansluiten bij deze Association. Zo moet er een 100% ‘traceerbare stamboom’ zijn, Daarnaast is er ook een code van Ethiek waar fokkers zich aan moeten houden. De honden waarmee gefokt wordt moeten diverse medische keuringen doorstaan hebben. Daarnaast worden er ook allerlei regels gesteld aan de verkoop van pups. Wanneer een fokker voldoet aan de eisen van ALAEU kun je er helemaal vanuit gaan dat je een betrouwbare fokker hebt gevonden.

WALA: Dit staat voor Worldwide Australian Labradoodle Association. Deze association zet zich er voor in om het karakter, de gezondheid, de vacht en de bouw van de Labradoodle te bestendigen en ‘goed’ te houden. Wanneer een fokker lid is van de WALA betekent dit dat de hond allerlei gezondheidskeuringen heeft voldaan waarbij de heupen, ellebogen en het DNA goed zijn gecontroleerd. Daarbij moet de fokker aan allerlei eisen voldoen. Wanneer een fokker bij de WALA is ingeschreven kun je er vanuit gaan dat dit een betrouwbare fokker is.

DALC: Dit staat voor Dutch Australian Labradoodle Club. Deze club zet zich in voor het welzijn van de Labradoodle. Om lid te zijn van DALC moet een fokker zijn Labradoodles aan diverse gezondheidstesten laten ondergaan. Daarbij moeten pups in een huiselijke omgeving geboren worden, opgroeien en gesocialiseerd worden. Ook wanneer een fokker bij DALC is ingeschreven kun je er vanuit gaan dat je met een betrouwbare fokker te maken hebt.

We hopen je op deze manier goed op weg geholpen te hebben met het zoeken naar de juiste fokker. Hopelijk vind jij jouw lieve doodle vriendje snel!

#Delenislief:

Inhoudsopgave

Berichten die je ook móet lezen!