kauwwortel

De populairste koffiehout kauwwortel van 2024

Een Koffiehout Kauwwortel, of kortweg een kauwwortel voor je hond. Heb je daar al eens van gehoord? We vertellen je er graag alles over!

Een kauwwortel gemaakt van koffiehout is een natuurlijke bijtsnack voor je hond. Deze bijtsnack is 100% puur natuur. Het is een niet versplinterend stuk hout waar je hond lange tijd op kan kauwen. Doordat het niet versplinterd kan dit niet in de keel van je hond blijven steken en is het dus een veilige kauwstick. De kauwwortel komt van de boomwortel van een koffieboom. Andere benamingen zijn Woefstock, Koffieboomwortel, coffeewoods en koffiewortelhout.

Heeft jouw doodle een hele grote kauwbehoefte? En sloopt hij regelmatig een schoen of bijt hij in de stoel of tafelpoten? Of, heeft jouw hond in ‘no-time’ een speeltje of bot kapot gebeten? Dan is een koffiehout kauwwortel een goed alternatief voor je hond! Natuurlijk is na een lange tijd kauwen ook deze kauwwortel aan vervanging toe maar hij gaat lang mee!

Een andere goede reden om een kauwwortel voor je hond aan te schaffen is wanneer jouw hond allergisch is voor bepaalde ingrediënten die in reguliere kauwsnacks zitten. Omdat deze kauwwortels 100% natuurlijk zijn, er geen toevoegingen aan zijn gedaan, ze cafeïne vrij zijn en ook geen dierlijke eiwitten bevatten is dit een heel goed alternatief voor een kauwsnack! Ze zijn namelijk volledig hypoallergeen.

Doordat deze kauwwortels zo natuurlijk zijn, zijn ze ook geschikt voor doodles met eventuele nierproblemen. Als laatst hebben de kauwwortels een reinigend effect op het gebit, is het goed voor de spijsvertering van je hond én geeft het hen een voldaan gevoel.

Labradoodle, 1 year old, sitting in front of white background

Welke kauwwortel is geschikt voor mijn doodle?

De kauwwortels zijn verkrijgbaar in de maten XS, S, M en L.

  • Kauwwortel in maat XS is geschikt voor kleine honden tot 5 kg. Deze koffiehout wortel weegt minder dan 100 gram. Dit zou een goede keuze zijn voor doodle pups vanaf 12 weken oud.
  • Kauwwortel in maat S is geschikt voor honden tussen de 5-10 kg. Deze koffiehout wortel weegt 100 gram of meer. Deze kauwwortel is geschikt voor mini doodles.
  • Kauwwortel in maat M is geschikt voor grotere honden tussen de 11-25 kg. Deze koffiehout wortel weegt 200 gram of meer. Deze kauwwortel is geschikt voor medium doodles.
  • Kauwwortel in maat L is geschikt voor grote honden tussen de 26-40 kg. Deze koffiehout wortel weegt 300 gram of meer. Deze kauwwortel is geschikt voor standaard doodles.

Omdat de wortels een natuurlijk product zijn, hebben alle wortels een andere vorm en gewicht.

Koffiehout kauwwortel kopen

Een koffiehout kauwwortel voor je hond is een prima aanschaf, maar omdat het nog een redelijk onbekende kauwsnack is, is het niet overal verkrijgbaar. Er zijn diverse merken en diverse leveranciers. Hieronder vind je waar je deze kauwwortels kunt kopen.

Kauwwortel bij Medpets van I&I Pet Supplies

Kauwwortel bij BOL van I&I Pet Supplies in een set van 5 stuks

Deze set van 5 stuks is niet verkrijgbaar in maat XS. De maat die geschikt is voor pups.

Kauwwortel bij Petsspot van het merk I&I Pet Supplies

Je doodle laten wennen aan een kauwwortel

Soms is een kauwwortel best even wennen voor een hond. De wortel heeft namelijk geen toegevoegde smaak en geurstoffen. Wat kan helpen is om de kauwwortel een paar dagen in de tuin te leggen waardoor het gaat ruiken naar takken die hij ook buiten in het bos vindt om mee te spelen.

Wanneer je deze kauwwortels van pup af aan geeft, zullen ze er direct aan wennen. De wortels zijn geschikt voor pups. We raden je aan deze vanaf 12 weken te geven.

Zoals geschreven versplinterd de wortel niet. Wel komen er ‘houtvezels’ los die veilig zijn voor je hond. Het kan geen kwaad wanneer ze deze doorslikken. Als de wortel erg droog is komen er wel meer houtvezels los. Je kan de boomwortel dan een paar uur in een emmer met water laten weken.

We zijn benieuwd wat jouw ervaringen zijn met deze koffieboom kauwwortels!

#Delenislief:

Inhoudsopgave

Berichten die je ook móet lezen!