Labradoodle spullen

De top 10 belangrijkste Labradoodle spullen

Welke Labradoodle spullen heb je nodig wanneer je een Labradoodle pup hebt gekocht? Een goede vraag! Want het is natuurlijk belangrijk om jezelf goed voor te bereiden om je nieuwe huisgenootje. Hierbij geven we jou een overzicht van de 10 belangrijkste Labradoodle benodigdheden die je écht nodig hebt én waarom je deze nodigt hebt. Zo heb je direct een handige checklist waarmee je jouw Labradoodle spullen kunt aanschaffen.

Benodigdheden voor je Labradoodle

Hieronder vind je de verschillende Labradoodle spullen met een verwijzing naar een artikel over deze producten.

1. Een bench

Allereerst is het belangrijk dat je een goede bench aanschaft voor jouw Labradoodle. Een bench is een veilige plek voor jouw doodle om zich te kunnen terugtrekken. Het aanschaffen van een stevige bench van het juiste formaat is belangrijk.

2. Een waterblazer

Onmisbaar voor de verzorging van jouw Labradoodle is de zogenaamde ‘Waterblazer’. Dit is een soort ‘hondenföhn’ waarmee je de vacht van je doodle droog blaast, de vuiligheid tussen de haren uitblaast en klitten voorkomt en/of verwijderd. De blazer is een geweldig apparaat wanneer je hond lekker buiten heeft gespeeld en vies of nat is geworden. Ook wanneer je je doodle hebt gewassen kun je je doodle droogblazen met een waterblazer. Op deze manier voorkom je dat je hele huis vies en nat wordt én verzorg je de mooie vacht van je Doodle goed!

3. Een goede borstel

Een speciale borstel voor Labradoodles is onmisbaar voor de verzorging van jouw doodle. De eerste maanden is het belangrijk om je doodle te laten wennen aan de borstel. Je doodle zal dan nog weinig last hebben van klitten en daarom is een simpele borstel zoals een ‘slicker’ een prima aanschaf voor de eerste vier maanden. Daarna wordt het belangrijk om een geschikte borstel aan te schaffen die past bij de vacht van jouw doodle. De beste borstels voor Labradoodles zijn de Activet borstels en de Les Poochs borstels. Deze borstels hebben een duidelijke gebruiksaanwijzing om je doodles vacht en huid niet te beschadigen. Het is daarom belangrijk je eerst goed te verdiepen.

4. Een Labradoodle tuigje

Belangrijk voor jouw Labradoodle is een geschikt tuigje. Een tuigje gebruik je tijdens de wandeling met je Labradoodle. Echter, het is erg belangrijk dat je een geschikt tuigje aanschaft. Er bestaan namelijk anti-trek tuigjes die tegen gaan dat jouw doodle aan de riem zal trekken, echter volgens fysiotherapeuten is dit helemaal niet goed voor jouw hond! Dit zijn tuigjes waardoor de schouders van je hond niet vrij kunnen bewegen en ze geen goede stappen kunnen maken met hun voorpoten. Kies daarom voor een zogenaamd Y-tuigje. Dit is een ergonomisch tuigje die geschikt is voor jouw Labradoodle. Deze Y-tuigjes hebben verschillende formaten. Het is belangrijk dat je de juiste afmeting kiest.

5. Een kussen of mand

Naast de bench is het aan te raden ook een mand of kussen in huis te zetten die dient als ‘relaxplek’ of als ‘plaats’ wanneer je je Labradoodle een time-out wilt geven. Er zijn ontzettend veel verschillende fijne kussens en manden te vinden. Wat wij ook een belangrijke voorwaarde vonden is dat hij past bij je interieur. Daarom vind je hier een top 5 mooie hondenmanden.

6. Shampoo

Het is belangrijk om je Labradoodle regelmatig te wassen. Dit is belangrijk voor de verzorging van de vacht. Voor het wassen van je Labradoodle heb je een goede shampoo nodig die geschikt is voor de vacht en huid van een Labradoodle. Naast shampoo is er ook bijpassende crème spoeling wat het gemakkelijker maakt om de krullende, lange vacht door te borstelen.

7. Speelgoed

Speelgoed, daar kun je niet genoeg van hebben! Het stimuleert de hersenen van je doodle, zorgt er voor dat ze hun energie kwijt kunnen én geeft plezier. Wist je dat er allerlei spelletjes zijn met verschillende doeleinden? Denk aan intelligentie speelgoed, bal speelgoed en speelgoed voor de tandverzorging.

8. Tandenborstel

Het verzorgen van de gebit is belangrijk voor de gezondheid van jouw doodle. Daarom is het belangrijk dat jouw labradoodle regelmatig iets krijgt om op te kauwen. Er is zelfs kauwspeelgoed ontworpen waar je speciale hondentandpasta in doet, waardoor je hond al spelenderwijs zijn tanden grondig reinigt.

9. Voer en drink bakken

Een ander niet te ontbreken product voor jouw Labradoodle zijn voer en drinkbakken. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, formaten en ontwerpen. Het is vooral belangrijk dat een mini Labradoodle een niet te grote bak heeft zodat hij zijn kop er goed in kan steken of dat een Labradoodle standaard een bak heeft waar een voldoende hoeveelheid voedsel en water in kan.

Twee populaire voer en drink bakken, geschikt voor alle varianten doodles, zijn deze twee bakken.

Het kan zijn dat uw doodle erg schrokt waardoor je hond erg winderig wordt maar ook dat je hond te veel eet waardoor hij overgewicht krijgt. Een handige oplossing is om dan een anti-schrok bak te kopen.

Anti schrok voerbak - Lichtblauw - Ø 28 cm

★★★★★
24,49
23,00
 Op voorraad
Bol.com
as of 12 juni 2024 20:12

10. Voer voor je Labradoodle

Last but not least goed voer voor jouw labradoodle! Er zijn veel discussies gaande over of je natvoer of brokken aan jouw doodle moet voeren. Vraag aan de verkoper van jouw pup welk voer je puppy nu krijgt en ga in eerste instantie door met dezelfde voeding. Vind jou puppy dit niet lekker of reageert hij er niet goed op? Dan kun je altijd overstappen naar andere voeding. Verdiep je er goed in hóe je dit op een verstandige manier kunt doen.

Informatie over de Labradoodle

Tot zover deze top 10 belangrijkste Labradoodle spullen. Wil jij nog meer lezen over labradoodles, de opvoeding en verzorging? Dan raden we je 1 van de boeken uit deze top 5 aan!

Veel plezier met jouw nieuwe huisgenootje!

#Delenislief:

Inhoudsopgave

Berichten die je ook móet lezen!