Labradoodle medium

De Labradoodle medium

Alles over de Labradoodle medium

Labradoodle medium

Wil jij alles weten over de Labradoodle medium? Dan ben jij hier op het goede adres. De Labradoodle medium is de middelgrote versie van de hondensoort Labradoodle. De Labradoodle medium wordt ook wel labradoodle midi genoemd. De andere maten Labraodoodles zijn Labradoodle mini en de standaard of grote labradoodle.

De Labradoodle medium is het perfecte maatje wanneer jij geen schoothondje wilt maar ook geen grote loebas die het hele huis om ver loopt. De Labradoodle is nog geen erkend hondenras maar is een kruising tussen de hondenrassen Poedel en Labrador. De combinatie van de intelligentie van de Poedel en de zachtaardigheid van de Labrador maakt deze hondenras razend populaire.

In dit artikel ontdek je meer over het uiterlijk, het karakter en de verzorging van een Labradoodle medium.

Hoe ziet een Labradoodle medium eruit?

De Labradoodle medium heeft een schofthoogte van 43 tot 52 centimeter. De schofthoogte van een hond is het aantal centimeter vanaf de grond tot aan de schouder, achter de nek van de hond. Omdat het een mix van hondenrassen betreft kan het zijn dat een Labradoodle soms wat groter of soms wat kleiner uitvalt. Dit blijft daarom altijd een gokje hoe groot jouw labradoodle echt wordt. Misschien koop jij een medium Labradoodle die uiteindelijk toch net meer neigt naar een mini labradoodle of een standaard grote labradoodle.

Een medium Labradoodle heeft een gemiddeld gewicht van 23-30 kg. Dit is afhankelijk van hoeveel je hond eet én van de leeftijd van je hond. Vaak zie je dat oudere honden vanzelf wat dikker worden. Een volgroeide Labradoodle medium heeft een borstomvang van 52-64 centimeter.

De medium labradoodle is te koop in allerlei verschillende kleuren: Zwart, bruin, blond en een soort ‘zout en peper’ kleur. Daarbij, wanneer jouw Labradoodle het ‘Rufus-gen’ met zich mee draagt kan jouw Labradoodle in de loop van de jaren zelfs een rode abrikoze kleur krijgen. Deze kleur is erg populair.

De vacht van een medium Labradoodle is er in drie varianten: De curly vacht, de curly fleece vacht en de wavy fleecevacht. Dit betekent dat het varieert van kleine stevige krulletjes tot meer golvend lang haar.

Karakter van een medium Labradoodle

Labradoodles staan bekend als sociale, enthousiaste en lieve honden. Zo ook de medium Labradoodle. Medium Labradoodles kunnen in hun enthousiasme nog wel eens een beetje onhandig zijn. Ze hebben veel energie en die willen ze graag kwijt. Dit kan betekenen dat ze iets omstoten in huis, op iets knagen en bijten wat niet de bedoeling was of nét iets te druk met andere honden spelen.

Omdat een medium Labradoodle een slimme hond is die ook graag bevestiging en goedkeuring krijgt zijn ze wel goed te trainen. Zorg er voor dat je consequent bent en duidelijke regels stelt. Zo krijg je een goed opgevoede labradoodle die de ideale mensenvriend is.

Medium labradoodle – Hypoallergeen

Wat heel fijn is, is dat een medium Labradoodle geen haar verliest! Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat jouw bankstel of kleding helemaal onder de haren komt te zitten wanneer je met je hond speelt. Tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat mensen die een allergische reactie krijgen van honden vaak niet of veel minder last hebben van hun allergie. Labradoodles zijn in principe speciaal gefokt voor mensen die allergisch zijn voor honden. Echter, het is niet zo dat Labradoodles perse 100% hypoallergeen zijn. Zorg er voor dat je, alvorens je een labradoodle medium aanschaft, eerst goed kennis hebt gemaakt met een labradoodle. Zo kun je voorkomen dat je je Labradoodle toch ‘weg moet doen’ omdat je er niet tegen kan. Iets wat heel vervelend, mogelijk zelfs traumatisch kan zijn voor jouw Labradoodle.

Verzorging van de medium Labradoodle

Het is belangrijk om jouw Labradoodle goed te verzorgen. Zeker gezien de krullende en lange vacht die jouw doodle heeft. Omdat het haar niet uitvalt kan het erg gaan klitten en dit kan zeer doen. Dit wil je daarom graag voorkomen. Om jouw medium Labradoodle goed te verzorgen moet je:

  • Iedere dag minstens 2 keer gaan wandelen.
  • Je hond meerdere keer per week goed borstelen.
  • Je hond zo nu en dan wassen
  • Laat je medium labradoodle eens per 3 maanden trimmen waarbij je ook de nagels laat knippen en de oren trimt.

De vachtverzorging van een Labradoodle is echt een belangrijke taak. Dit is in het begin wel even wennen. Wil je hier meer informatie over? Lees dan het artikel: Vachtverzorging Labradoodle.

Benodigdheden voor een medium Labradoodle

Wanneer je een middelgrote labradoodle aanschaft heb je ook de benodigde spullen in huis nodig. Dit zijn spullen die nodig zijn voor de verzorging, voeding en ontspanning van jouw hond. De producten die je zeker nodig hebt vind je hier. Klik op onderstaande knop voor een handige ‘uitzetlijst’.

Wil jij nog meer weten over de labradoodle? Schaf dan vooral dit boek aan! Dit is een compleet naslagwerk met alle informatie die jij nodig hebt om jouw labradoodle goed te leren kennen én op te voeden.

Mocht je ook benieuwd zijn naar andere boeken over het verzorgen en opvoeden van je Doodle? Check dan ook de top 5 beste labradoodle boeken.

De Australian Labradoodle

★★★★★
44,50  Op voorraad
Bol.com
as of 26 februari 2024 22:29

Wat zijn jouw ervaringen met een medium labradoodle? We zijn erg benieuwd naar jouw reactie in de comments!

#Delenislief:

Inhoudsopgave

Berichten die je ook móet lezen!