Tandenborstel labradoodle

De beste honden tandenborstel van 2024

Het is belangrijk om het gebit van jouw Labradoodle goed te verzorgen. Hiervoor is het belangrijk om gebruik te maken van een goede tandenborstel voor jouw hond. Hieronder geven we jou een top 5 van de beste tandenborstels voor je Labradoodle. Vervolgens zullen we je nog meer informatie geven over waarom en hoe je de tanden van jouw Labradoodle gezond kunt houden.

De 5 beste honden tandenborstels voor je Labradoodle

Allereerst is het goed om te benoemen dat een tandenborstel voor een hond er niet hetzelfde uit ziet als een tandenborstel voor een mens. De tandenborstels voor een hond komen in speelgoed variant waar je hondentandpasta in kunt stoppen. Door dat jouw doodle op het speelgoed bijt komt de pasta in zijn bek en worden de tanden onderhouden.

1. Dutchwide – Zeester met tandpasta

Deze zeester, verkrijgbaar in de kleuren blauw, geel en groen, is een ideale tandenborstel voor jouw doodle. Deze zeester is een aantrekkelijk kauwspeelgoed voor jouw doodle omdat deze voorzien is van een piepend geluid. De zeester heeft uitstekende puntjes aan de zeester die langs de tanden van je hond beweegt wanneer hij hier op kauwt. Je vult de zeester met de tandpasta en je hond kan heerlijk gaan kauwen. Deze zeester van Dutchwide wordt geleverd met een tube tandpasta van het merk Trixie.

Dutchwide - zeester met tandpasta

★★★★★
24,95  Op voorraad
Bol.com
as of 17 mei 2024 16:39

2. Vulpes Pets – Corn Dog Toothbrush

Ook deze tandenborstel van Vulpes Pets is een goede koop voor jouw Labradoodle. Deze tandenborstel heeft de vorm van een maïskolf waar een bijttouw door heen geweven is. Deze borstel heeft uitstekende punten en horizontale en verticale reinigingsgleuven. Ook deze borstel kun je vullen met tandpasta. Deze Corn Dog Toothbrush wordt geleverd met tandpasta en een ‘gewone tandenborstel’ die je ook kunt gebruiken voor de gebitsreiniging.

Vulpes Pets® - Corn Dog Toothbrush

★★★★★
24,95  Uitverkocht
Bol.com
as of 17 mei 2024 16:39

3. Donkersstuff – Krokodil

Deze Tandenborstel in de vorm van een krokodil is ook een leuke en goede tandreinigingsspeelgoed. Deze krokodil heeft van zichzelf een bacon smaak en maakt het piepgeluid waardoor deze borstel erg aanlokkelijk is. Tegelijkertijd kun je deze krokodil ook vullen met tandpasta. Uit de recensies blijkt dat dit speelgoed erg stevig is.

Honden speelgoed -Krokodil

★★★★★
24,95  Uitverkocht
Bol.com
as of 17 mei 2024 16:39

4. Dutchwide – Cactus

Deze cactus van het merk Dutchwide verdient ook een plekje in deze top 5. Niet alleen vanwege het leuke ontwerp, maar ook vanwege de kwaliteit van het product. In deze cactus zit een ‘piep geluid’ en de cactus ruikt naar melk. Deze cactus kun je vullen met honden tandpasta. Bij aanschaf van deze Dutchwide Cactus ontvang je er direct een tube tandpasta van het merk Trixie bij.

Dutchwide - cactus

★★★★★
26,95  Uitverkocht
Bol.com
as of 17 mei 2024 16:39

5. PetsFortune – Kauwbot

Het kauwbot van PetsFortune is een geschikt kauwbot om deze top 5 mee af te sluiten. Deze tandenborstel is in de vorm van een hondenbot en is verkrijgbaar in de kleuren blauw, geel en groen. Dit bot is gemaakt van een sterk thermoplatisch rubber wat niet giftig en eco-vriendelijk is. In deze borstel kun je de tandpasta in de golvende groeven stoppen. Bij dit kauwbot is er geen tandpasta bijgeleverd. Een geschikte tandpasta is die van het merk Beaphar, die is ook hier verkrijgbaar.

Pets Fortune - Kauwbot

19,95  Uitverkocht
Bol.com
as of 17 mei 2024 16:39

Waarom is het belangrijk om de tanden van mijn hond te poetsen?

Het is belangrijk om de tanden van je hond goed te verzorgen vanwege de volgende redenen. Net als bij een mens, kan je hond door een slecht verzorgd gebit vervelende kwaaltjes op doen, zoals:

  • Tandsteen: Dit is gele en bruine aanslag op de tanden en kiezen. Tandsteen kan een ontsteking in het tandvlees veroorzaken.
  • Stinken uit bek: Door het slecht verzorgen van het gebit kan je hond ook een vervelende geur afscheiden uit zijn bek. Dit kan erg stinken!
  • Bloedend tandvlees doordat het tandvlees ook niet goed wordt verzorgd.

Hoe houd ik de tanden van mijn hond goed schoon?

Je kunt de tanden van je hond op verschillende manieren verzorgen.

  • Bied je hond meerdere keren per week een hondenspeelgoed met tandpasta aan.
  • Bied je hond veel honden kauwspeelgoed aan. Wanneer een hond veel kauwt helpt dit ook om de tanden van de hond goed te verzorgen.
  • Geef je hond regelmatig een lekker kauwbot.
  • Maak gebruik van een vinger tandenborstel wanneer je je hond wilt helpen bij het grondig reinigen van de tanden. Dit is een hoesje die je om je wijsvinger plaatst met een borsteltje er aan vast. Zo kun je gemakkelijk in de bek van je hond al zijn tanden borstelen.

We hopen je op deze manier goed geïnformeerd te hebben over hoe je de tanden van jouw Labradoodle schoon, sterk en gezond houdt!

#Delenislief:

Inhoudsopgave

Berichten die je ook móet lezen!